Matematik

hjælp til en opgave!!?

17. januar 2009 af marlene1 (Slettet)

Hej alle derude,  jeg sidder med en afelevering, som jeg er gået lidt i stå med.

Det radioaktive stof strontium 90 hendfalder, så der efter der efter 1 år er forsvundet 2,45% af stoffet. Et laboratorimun har indkøbt 7 g. af stoffet i 2004.


a) bestem hvor mange gram der er tilbage efter 2 år.
b)indfør passende betegnelser, og opskriv et matematiksk udtrykk, derbeskriver, hvor mange gram radioaktiv stof der vil være tilbage efter et givet antal år.
c) bestem hvor mange år der går, før der er mindre end 1 gram tilbage af stoffet.

håber der er nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2009 af Isomorphician

Den generelle forskrift for en eksponentiel udvikling:

f(x) = b*ax

Kan du huske hvad a og b står for?


Svar #2
17. januar 2009 af marlene1 (Slettet)

det tror jeg, er det ikke vvor "b" er skæring med y-aksen, og "a" er udviklingshastigheden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2009 af Isomorphician

Jo.

Se om du kan opstille en funktionsforskrift ud fra oplysninger i opgaven.


Svar #4
17. januar 2009 af marlene1 (Slettet)

hmm, altså

m(x) = 7*(1-0,0245)^x

sådan her? men hvordan regner jeg a)'eren?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2009 af Isomorphician

du udregner m(2)


Svar #6
17. januar 2009 af marlene1 (Slettet)

så det vil sige?

m(2) = 7*0,9755^2

m(2) = 6,66 gram


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2009 af Isomorphician

Ja.


Svar #8
17. januar 2009 af marlene1 (Slettet)

okaay, mange tak så kan jeg godt lave c) , men var b) så m(x) = 7*(1-0,0245)^x


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2009 af Isomorphician

Ja.


Skriv et svar til: hjælp til en opgave!!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.