Matematik

Sandsynlighedsregning med terninger

19. januar 2009 af rajah17 (Slettet)

Hej

 

Jeg håber der er nogle der kan forklare det her for mig så jeg forstår det!!!!

Jeg kaster n gange med en terning og får derfor hændelsen X=k.

Udfra det skal jeg så beregne grundlæggende udfald og mulige værdier X kan antage og hvilke delhændelser, man får.

Men hvordan kan jeg regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Når du kaster med en terning, er udfaldsrummet lig ui = [1, 2, 3, 4, 5 ,6]. Hændelsen k kunne være tre seksere i træk. Sandsynligheden herfor. P(X=k) er (1/6)3. Vi skal med andre ord have specificeret opgaven, før vi kan give en nøjagtig matematisk beskrivelse af hændelsen.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning med terninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.