Matematik

Simpel differentialregning

19. januar 2009 af Jbninc (Slettet)

 Ja hej derude. Er lige gået igang med differentianregning og skal løse noget forholdsvis "nemt", men problemer er der nok af. 

jeg skal finde f´(x0) når

1. f(x) = 3x^2 + 2x -1 og x0 = 0

Og lige en til:

2. f(x) = 3x^2 + 1 x0 =2

Er der nogen der kan forklare mig, hvad det er man skal gøre for at finde f´(x)? Jeg er helt lost.

Mvh

Jbn.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2009 af ibibib (Slettet)

1. f '(x) = 2·3x + 2 = 6x + 2 og derfor er  f '(0) = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2009 af NejTilSvampe

 f (x) = ax^n

f ' (x) = n*ax^(n-1)

så hvis du har 3x^2  bliver det:  2*3x^(2-1)  eller: 6x

(I) f ' (x)= 6x + 2


Svar #3
19. januar 2009 af Jbninc (Slettet)

 Ibibib

Hvordan kan du ændre i den ligning så den går fra:

f(x) = 3x^2 + 2x -1

til:

1. f '(x) = 2·3x + 2

Det er dér mit problem ligger, jeg aner ikke hvad det er jeg skal gøre for at "ændre" på det. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Jeg ændrer ikke på ligningen. Den første ligning er f(x) og den anden er differentialkvotienten f '(x).

Du benytter formlen fra din bog: Når f(x)=xa så er f '(x)=a·xa-1. I dette tilfælde er a=2.


Svar #5
19. januar 2009 af Jbninc (Slettet)

Så det vil så sige 2*3^2-1 som giver 6x, men hvordan finder du de +2?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2009 af mathon

f(x) = 3x2 + 2x1 -1

f '(x) = 3*2*x2-1 + 2*x1-1 + 0 = 6x1 + 2*x0 = 6x + 2*1 = 6x + 2


Skriv et svar til: Simpel differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.