Matematik

Lineær funktioner.- Brug for hjælp.

20. januar 2009 af StudieYus (Slettet)

Hej der ude.

Har en opgave der lyder sådan her -

En lineær funktion har hældningskoefficienten -1, og dens graf går gennem punktet P(0,4).

a) Bestem ligningen for denne funktion.
 

Og jeg er faktisk i tvivl om hvordan man laver den. - Og kunne godt bruge jeres hjælp tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2009 af NejTilSvampe

 en linærfunktions skrives som: y=ax + b

hvor a er din hældningskoefficient. så du har y=-1x + b. Nu skal du bare finde ud af hvad b skal være for at det rammer punkt P.

hvis vi sætter dine koordinater ind får vi:

4= -1*0 + b

da -1*0=0 får du : 4=b

så din ligning bliver:  y= -1x + 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Grafen for en lineær funktion f er en ret linie. Denne har en ligning af typen y-y0 = α(x-x0), hvor α er liniens hældning, og hvor (x0, y0) er et punkt på linien.


Skriv et svar til: Lineær funktioner.- Brug for hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.