Matematik

Isolering af n i en formel..- Hjælp mig.

20. januar 2009 af StudieYus (Slettet)

Hej med jer.

Har fået en opgave som lyder sådan her. -

Isoler n i formlen s = 5(n - 4) + r

Og jeg forstår seriøst intet. Noge af jer der til  gengæld ved det og evt. kan hjælpe mig? Det ville jeg sætte pris på. Tal


Svar #1
20. januar 2009 af StudieYus (Slettet)

Sidste ord er Tak*** og ikke Tal.-  Trykfejl.   (:


Brugbart svar (2)

Svar #2
20. januar 2009 af dnadan (Slettet)

s = 5(n - 4) + r

<=> træk r fra på begge sider:

s-r=5(n-4)

<=> del med 5

(s-r)/5=n-4

<=>

n=... (eget bud...)

Måden, hvorpå man løser ligninger er ved, at man udføre samme operation på begge sider af lighedstegnet, dvs. hvis man trækker r fra på den ene side SKAL man også gøre dette på den anden.


Svar #3
20. januar 2009 af StudieYus (Slettet)

Hva mener du med eget bud?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2009 af dnadan (Slettet)

At du selv må tage det sidste trin :-)


Svar #5
20. januar 2009 af StudieYus (Slettet)

Det er da 9 er det ikk ? Det kan du godt fortælle mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2009 af dnadan (Slettet)

9? Du skal isolere n, kig på det og se om du kan fange logikken, sidste trin(dét som du skal tage) minder utroligt meget om det første trin jeg laver(blot adderer du i det sidste)


Svar #7
20. januar 2009 af StudieYus (Slettet)

Jeg er faldet af tråden seriøst. Kan hverken fange logikken eller se hva du har laver i første trin. Især den slags opgaver :/ .


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Så tager vi den igen med lidt flere mellemregninger:

s = 5(n - 4) + r

<=> træk r fra på begge sider:

s-r=5(n-4)+r-r <=> s-r=5(n-4)

<=> del med 5

(s-r)/5=(n-4)5/5 <=> (s-r)/5=n-4

<=>

n=... (eget bud...)
 

Princippet er som sagt:

Dét der gøres på den ene side af lighedstegnet skal også gøres på den anden side. Prøv nu at lægge 4 til på begge sidder af lighedstegnet, og se hvad du kommer frem til :-)


Svar #9
20. januar 2009 af StudieYus (Slettet)

Ved du hvad. Jeg bliver mere og mere forvirret. Matematik er ikke min stærke side.- Så det eneste jeg sån komme frem til er: n= 1 ?  Jeg har opgivet det ser helt sort ud for mig.


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Jeg ved ikke, hvordan du er kommet frem til n=1, men det passer ikke, vis dine mellemregninger, ellers kan jeg ikke se, hvor den glipper, men ellers prøv at gøre, som der står nedenunder:

(s-r)/5=n-4

<=> læg 4 til på begge sider af lighedstegnet.

(s-r)/5+..=n-4+..


Svar #11
20. januar 2009 af StudieYus (Slettet)

(s-r)/5+4 = n-4+4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Yes!! :-) Prøv så at reducere lidt(-4+4=...)


Svar #13
20. januar 2009 af StudieYus (Slettet)

(s-r)/9 = 0 ? Eller skal skal jeg slet ikke have noget at gøre med den 5 + 4 der ? Men ellers er det 0. Næste hint :-D.


Brugbart svar (0)

Svar #14
20. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Venstre side kan du ikke gøre noget ved(5 står i nævneren, og du kan ikke blot lægge til denne).

Du glemmer, at der på højre siden står n=+4-4=n


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Sorry, der burde stå:

n+4-4=n :-)


Svar #16
20. januar 2009 af StudieYus (Slettet)

Ja men så er det bare n. Fordi n+4 = 4n.    4n - 4=n.    Men hva er så svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #17
20. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Det er lig n på højre siden, herved er svaret:

(s-r)/5+4=n

Hvis jeg var dig, så ville jeg prøve ihærdigt at løse nogle ligningerne, herved får du rutinen til at løse denne slags opgaver :-)


Skriv et svar til: Isolering af n i en formel..- Hjælp mig.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.