Matematik

diff. af Cos brøk

21. januar 2009 af lallenalle (Slettet)

Hey alle sammen

ville gern hører jeg hvordan jeg differ nedenstående ligning. Har forsøgt i hånden efter diff reglen for brøker, men får ikke det samme som lommeregneren....håber nogle kan hjælp og måske smide en forklaring på hvorfor de gør som de gør

mange tak

Det denne der driller:

f(x) = Cos(x)/(2x+17)

/lallenalle


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2009 af mathon

(f/g)' = (f '*g - f*g'))/g2

f '(x) = (-sin(x)*(2x+17) - cos(x)*2)/(2x+17)2


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du siger: Nævneren gange tælleren differentieret - tælleren gang nævneren differentieret divideret med nævneren i 2. potens, og det bliver -sin(x)/(2x+17) - 2cos(x)((2x+17)2


Svar #3
21. januar 2009 af lallenalle (Slettet)

får jeg også, men lommeregneren giver et andet resultat ?

har prøvet at sætte dem a lig hinanden hvilket ikke gik


Skriv et svar til: diff. af Cos brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.