Kemi

beregn masse!!,

21. januar 2009 af Mette40 (Slettet)

Heej allesammen,
er gået i stå med en kemi-opgve, så håber der er nogle herinde der vil hjælpe. jeg har lavet a), og mangler hjælp til b)!

opgaven lyder: 

a) Til titreringen blev anvendt 9,10mL af KMnO4-opløsningen
-  beregn den formelle koncentration af SO2 i vinen, idet resultatet angives i mg/L.
(som jeg fik til 151,6 mg/L SO2) 

I stedet for SO2 anvendes ofte natriumsulfit som konserveringsmiddel i vin

b) Beregn masse af den mængde natriumsulfit, der skal tilsættes pr.liter vin for at opnå et S-indhold af samme størrelse som i den undersøgte vin.
Sammenhold dine resultater med positivlistens angivelser.

Hvordan laver b)'eren ...

tak på forhånd.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2009 af Ramses I (Slettet)

Først finder vi ud af hvor mange g svovl der i 151,6 mg SO2:

mg laver jeg lige om til gram.......

0,1516 g /64,06 g/mol = x g S/ 32,07 g/mol      molforholdet 1:1

isolerer x og får 0,0757 g S

Natriumsulfit Na2SO3 og S

x g/ 126,04g/mol = 0,0757 g / 32,07 g/mol mf: 1:1

isolere x = 297,6 mg natriumsulfit


Svar #2
21. januar 2009 af Mette40 (Slettet)


hmm, nu skal jeg lige være med :) 

hvor får du de 32,07 g/mol fra? 


Svar #3
21. januar 2009 af Mette40 (Slettet)

Sammenhold dine resultater med positivlistens angivelser: 

hvor finder jeg dette henne??


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2009 af Ramses I (Slettet)

molmassen for S = 32,07 g/mol

Positivlistens angivelser = søg på nettet


Svar #5
21. januar 2009 af Mette40 (Slettet)

Okay, har det nu (: tak for hjælpen.


Skriv et svar til: beregn masse!!,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.