Matematik

Forholdsvis simpel ligning!

21. januar 2009 af 08xsst (Slettet)

To tal, a og b, opfylder; det dobbelte af deres produkt er 40, og det dobbelte af det ene tal plus det halve af det andet tal er 12

Find a og b

Jeg har med hovedregning regnet mig frem til at det kan være 20 og 1, eller 4 og 5

Men jeg kan ikke regne den ud ved hjælp af en ligning, nogle som kan hjælpe mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

2ab=40 og 2a+½b=12


Svar #2
21. januar 2009 af 08xsst (Slettet)

Kan man ikke regne den sammen til én ligning? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jo, løs nr 2) med hensyn til a, så a=6-b/4 og indsæt i 1), så 2*(6-b/4)*b=40, så får du begge b-værdier.


Svar #4
21. januar 2009 af 08xsst (Slettet)

Nu har jeg fundet ud af den, men hvordan er du kommet frem til a=6-b/4 ? 

Kan du skrive op hvordan du kommer fra 2a+½b=12 til a=6-b/4 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

2a+½b=12<=>2a=12-½b<=>a=6-1/4b


Svar #6
21. januar 2009 af 08xsst (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Forholdsvis simpel ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.