Matematik

trigonometri

22. januar 2009 af winter (Slettet)

hvor lang en skygge vil et 10 m højt birketræ kaste, hvis vinklen mellem vandret og solens stråler er 40o

gerne med forklaring og udberegning


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2009 af Isomorphician

Tegn en skitse af det, og se om du ikke selv kan se dig ud af problemet.


Svar #2
22. januar 2009 af winter (Slettet)

det har jeg prøvet.

men skal jeg ikke bruge tan(v)=modstående katete/ hosliggende katete

jeg forstår bare ikke hvordan jeg skal isolere det


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2009 af Is this it? (Slettet)

du har en vinkel og en modstående katete.. trekanten er ret og derfor har du også den anden vinkel.. se på brugen af tangens og du har svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2009 af Isomorphician

Modstående katete = højden = 10

Hosliggende katete = skyggen

tan(40°) = 10/skygge <=>

skygge*tan(40°) = 10 <=>

skygge = 10/tan(40°) <=>

skygge = 11,9174


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2009 af Is this it? (Slettet)

Tan A = modstående / hosliggende

isoler den modstående


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2009 af mathon

tan(40°) = 10/skygge

skygge = 10/tan(40°) = 11,9175


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.