Matematik

enkelt x y ligning

23. januar 2009 af brolyOwns (Slettet)

3x+4y=10
4x+3y=5
hvad er svaret :/


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. januar 2009 af mathon

I:  3x + 4y = 10
II: 4x + 3y = 5                    multiplicer I: med 3 og II: med 4

III:  9x + 12y = 30
IV: 16x + 12y = 20              subtraher III: fra IV
 

7x = -10

x = -(10/7)                          som indsat i I: giver

3*(-(10/7)) + 4y = 10
(-30/7) + 4y = 10
4y = (70/7) + (30/7) = 100/7

y = (25/7)


Skriv et svar til: enkelt x y ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.