Matematik

Komplekse tal - a+ib formen?

25. januar 2009 af larslarsen05 (Slettet)

Hej, skal løse en række komplekse tal ved at benytte formlen a+ib. Forstår bare ikke helt hvad der menes.

Er der nogen der kan give et eksempel på det i den her opgave:

Z = (1+i)^2 - 2(7-3i)

tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Z = (1+i)^2 - 2(7-3i)

Z = 1^2+i^2 + 2i - 14+6i

Z = -14 + 8i

Med andre ord du skal blot reducere den.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Et komplekst tal består af en reel del og en kompleks (imaginær) del. Et komplekst tal, z, kan skrives som en sum af de to dele:

z = a+b*i, hvor a er den reelle del og b er den komplekse del. For et rent komplekst tal er a=0 og for et reelt tal er b=0.

I din opgave skal du blot reducere udtrykket og isolere reelledet og kompleksledet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2009 af mathon

z = 1 + 2i + i2 - 14 + 6i = (1+i2-14) + i(2+6) = -14 + i*8


Svar #4
25. januar 2009 af larslarsen05 (Slettet)

hm okay, hvordan ville i så lave den her.

i^7+2i^6-i^10

kan man så godt bare omskrive den så der står:

(i^2)^3*i+(2i^2)^3 - (i^2)^5 ... =-i-1??

er det rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Ser fint ud.


Skriv et svar til: Komplekse tal - a+ib formen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.