Fysik

molekyler

25. januar 2009 af sdelight (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med denne opgave:

Hvad er gennemsnitsfarten af hydrogenmolekylder ved "stuetemperatur" ?


Svar #1
26. januar 2009 af sdelight (Slettet)

Er dette den rigtige løsning?

Ved stuetemperatur (20°C = 293K) er luftmolekylers gennemsnitlige bevægelses energi = 6,07·10-21 J.
 

Den gennemsnitlige værdi af v2 for et molekyle med massen m kan beregnes:
Ekin = 1/2·m·v2 = v2 = (2·Ekin)/m
 

Kvadratroden af denne værdi kan bruges som gennemsnitsværdien for molekylers fart:
v = √2·Ekin/m = √2·(6,07·10-21J)/1,00794·(1,660539·10-27Kg) = 2693.19 m/s
 

Det vil sige, at gennemsnitsfarten for et hydrogenmolekyle ved stuetemperatur er 2,7 km/s.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=632505


Skriv et svar til: molekyler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.