Matematik

Forskrift igen!

27. januar 2009 af 9200 (Slettet)

Grafen for enfunktion f(x) er en parabel, som skærer koordinatsystemets akser i punkterne P(2;0), Q(8;0) og R(0;4)

a) Bestem en forskrift for f(x)
 

Jeg er (med hjælp) nået frem til følgende:

Funktionen skal stå på formen f(x) = ax2+bx+c. Og her gælder: 2 rødder r1 og r2 : f(x) = a * (x-r1)*(x-r2). Punkterne P og Q er skæringspunkterne på x-aksen.

Så: f(x) = a * (x-2)*(x-8).

Er det rigtigt?

Der er noget der siger jeg skal finde a, men jeg forstår ikke rigtigt hvorfor, og hvordan? Hvordan gør jeg det ud fra: f(x) = a * (x-2)*(x-8)?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Grafen for f(x) = ax2+bx+c skærer 2.-aksen i c. Du har, og det er ok, f(x) = a*(x-2)*(x-8) = ax2-10ax+16a. Osv.


Svar #2
27. januar 2009 af 9200 (Slettet)

Jeg forstår stadig ingenting.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

ax2 + bx + c = ax2 + bx + 4  = ax2 - 10ax + 16a ⇒ -10a = b og 16a = 4 ⇒ a = 0,25 og b = -2,5 ⇒

f/x) = 0,25x2 - 2,5x + 4

Grafen ses i vedh. fil.

Vedhæftet fil:Dok1.doc

Svar #4
27. januar 2009 af 9200 (Slettet)

Jamen, hvor får du de 10ax og 16a fra?

Og hvorfor er det at a skal findes?

Er det her så resultatet: f(x) = 0,25x2 - 2,5x + 4 ????


Svar #5
28. januar 2009 af 9200 (Slettet)

Er der ingen yderligere hjælp?


Svar #6
28. januar 2009 af 9200 (Slettet)

Hvordan laver du grafen? Hvilke tal skal ind på x-aksen og hvilke på y? (i Excel)


Svar #7
28. januar 2009 af 9200 (Slettet)

For fanden!!!!

Jeg kan sq godt se, at det er på grænsen til at være ulovlig dumhed. Undskyld.  Det bare pinligt.


Skriv et svar til: Forskrift igen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.