Matematik

kapital fremskrivning og rentesregning

28. januar 2009 af ping317 (Slettet)

Der insættes 5000 på en konto med 2% i rente p. a. Hvor lang tid går der før der står 12000

- uden brug a solve tak ;)

Håber nogen har tid/lyst/trang til at hjælpe mig


Svar #1
28. januar 2009 af ping317 (Slettet)

Jeg skal iøvrigt skrive hvor lang tid der går inden det bliver fordoblet bagefter, men der er jo nok ca. samme metode ;)


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

5000*1,02n = 12000


Svar #3
28. januar 2009 af ping317 (Slettet)

øhh... skal jeg bruge log for at smide den ned eller ??


Svar #4
28. januar 2009 af ping317 (Slettet)

alsår bare:

x* log(1,02)=log(12000/5000) ??


Svar #5
28. januar 2009 af ping317 (Slettet)

Det var endelig ment som et spørgsmål... har brug fro hjælp herover... hallå ;)


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Sorry, jeg var fraværende et øjeblik, alderen du ved. Ja, det er helt rigtigt, hvad du har gjort. Dvs. at

x = log(2,4)/log(1,02)


Svar #7
28. januar 2009 af ping317 (Slettet)

fantastik, elsker dig (næsten) gør det samme når jeg skal fordoble eller hvad ?

når der i en anden opgave står "afvikles på 15 år med lige store månedlige ydelser. Renten er"... hvad menes der så ;)


Svar #8
28. januar 2009 af ping317 (Slettet)

Der var også et spørgsmål formuleret i min "takke tale"


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

En kapital, der forrentes med 2% p.A. fordobles på T2 år, hvor T2 = log(2)/log(1,02) = 35. T2 kaldes fordoblingskonstanten, og men finder en tilnærmet værdi for T2, ved at sige 70/procenttallet.

Næste spørgsmål: For at afhvikle gælden betales der hver måned samme beløb, ydelsen.Denne ydelse indeholdel en afbetalingsdel og en rentedel.

Spørg bare vider, hvis jeg har udtrykt mig uklart, hvad jeg godt kan have for vane.


Brugbart svar (2)

Svar #10
28. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Eks. på lånafvikling: se vedh. fil.

Vedhæftet fil:Lån.doc

Svar #11
29. januar 2009 af ping317 (Slettet)

lidt uklart måske... men tror det går ;) tak for hjælpen... nu skal jeg bare ha den oversat og bruge den på min konkrete opgave ;)


Skriv et svar til: kapital fremskrivning og rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.