Matematik

Tjekspørgsmål - funktioner

28. januar 2009 af Anna Michelsen (Slettet)

Jeg har brug for lidtt hjælp.

1. Hvad kendetegner en funktion?

2. Hvad er regneforskriften for en funktion?

3. Hvordan tegner man grafen for en funktion?

4. Hvad er definitionsmængden for en funktion?

5. Hvad er værdigmænden for en funktion?

6. Nævn forskellige typer af funktioner.

- er der nogle der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

1. En funktion f er ensammenhæng mellem en uafhængig variabel, ofte kaldt x, og en afhængig variabel, ofte kaldt y. Sammenhængen skal være af en sådan karakter, at der til enhver x-værdi svarer netop en y-værdi. 

2. Regneforskriften angiver den matematiske sammenhæng mellem x og y.

3. Man laver et skema, der indeholder x-værdier og de tilsvarende y-værdier. Derefter plottes punkterne (x, y) ind i et koordinatsystem ,og der tegnes en ret linie eller en blød kurde gennnem disse punkter.

4. Definitionsmængden for f, Dm(f), er mængden af x-værdier.

5. Værdimængden for f, Vm(f) er mængden af y-værdier.

6. Lineære funktioner: f(x)= ax+b;

    andegradsfunktioner: af(x) = x2+bx+c 

    trigonometriske funktioner: f(x) = sin(x), f(x) = cos(x), f(x) = tan(x);

    potensfunktioner: f(x) b*xa;

   eksponentialfunktioner f(x) = b*ax;

   logaritmefunktioner: f(x) = log(x), f(x) = ln(x)


Skriv et svar til: Tjekspørgsmål - funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.