Matematik

bestemmelse af tangents ligningn!

28. januar 2009 af Lützen (Slettet)

Hej.

jeg er blevet stillet denne opgave:

bestem en ligning for tangenten til grafen for (se bilag) i røringspunktet P(1,2)

Jeg har puslet meget med den, men den går ikke rigtig op. håber der er nogen der kan hjælpe mig :)

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2009 af Isomorphician

Hvad har du fået f'(x) til?


Svar #2
28. januar 2009 af Lützen (Slettet)

Enten 1/1, men så er der jeg ingen x'er
eller også får jeg den til 1-1/x^2
. det er faktisk dér hele problemet er for mig, resten kan jeg sagtens


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2009 af Isomorphician

f(x) = (x+1)/x = (x/x) + (1/x) = 1 + (1/x) = 1 + x-1

f'(x) = 0 + (-1*x-2) = -x-2 = -1/(x2) (edit)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2009 af mathon

f(x) = 1 + (1/x) x≠0

f '(x) = 0 + (-1/x2) = -1/x2


Svar #5
28. januar 2009 af Lützen (Slettet)

Okay , mange tak. ! :)


Skriv et svar til: bestemmelse af tangents ligningn!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.