Matematik

regne cos(c) om til sin(c)

29. januar 2009 af STOREtun (Slettet)

Cos(C) = 59.9999

men jeg skal bruge sin(C), hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2009 af josephinewv (Slettet)

man kan jo ikke regne cos om  til sin?


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. januar 2009 af alperc (Slettet)

man kan finde cos eller sin, hvis man kender hypotenusen og (modstående-eller hosliggende katete), idet det afhænger af om at finde cos eller sin.


Svar #3
29. januar 2009 af STOREtun (Slettet)

|BC| = 2c

|AC| = (5/2)*c

Ud fra det har jeg fundet ud af, at cos(c) = 37/40 = 59.9999

Så skal jeg bestemme arealet af trekant ABC udtrykt ved c og det kan jeg gøre hvis jeg får sin(c)? Medmindre nogen har andre ideér?


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. januar 2009 af Isomorphician

cos(v) har værdimængde fra -1 til 1, så der må være en fejl et sted.

Skriv hele opgaveformuleringen ind.


Svar #5
29. januar 2009 af STOREtun (Slettet)

cos(c) = a^2+b^2-c^2 / 2ab

(2*c)^2 + (5/2*c)^2 - c^2 / 2((2*c) * (5/2*c)) = 37/40 = 52.999o  Det er regnet i mathcad.

Og herfra skal jeg bestemme arealet af ABC udtrykt ved c


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. januar 2009 af Isomorphician

cos(C) = 0,925 <=>

C = cos-1(0,925) <=>

C = 22,33°


Svar #7
29. januar 2009 af STOREtun (Slettet)

har lige opdaget mit mathcad arbejder med radianer istedet for grader ;_;

men tak for hjælpen


Skriv et svar til: regne cos(c) om til sin(c)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.