Matematik

ligning, mega svær:s

29. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

hej.

jeg har fået en ligning, som jeg går mega lost i.

bestem a, når -2 er rod i ligningen ax2+7x+14= , og løs ligningen.

jeg starter med at putte -2 på x's plads, og så får jeg a= 4

men når jeg vil løse ligningen, så går der noget galt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2009 af Danielras (Slettet)

a*(-2)^2 + 7*(-2) + 14 = 0

4a -14 + 14 = 0

4a = 0

a = 0

Den bliver altså reduceret til en førstegradsligning og denne har kun en løsning (x=-2).


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du mangler noget her: ax2+7x+14= ??


Svar #3
29. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

Danielras..

så det betyder at ligningen bliver fra at være en andengrad til en første?

så ligningen ser sådan ud:

7x+14= 0?

Erik Morsing:

detr skulle stå :)


Svar #4
29. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

der skulle stå 0


Svar #5
29. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

bestem a, når 1 er rod i andengradsligningen  ax2-ax=0, og løs derefter lingningen:

jeg putter først 1 ind på x plads.

a*(1)2- a*(1)= 0

a-a= 0

0=0

det giver ikke mening..  så dewt betyder at stykket giver 0= 0?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Det betyder at ligningen er opfyldt for ethvert a. Det er logisk nok da:

x = x^2 for x =1


Svar #7
29. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

x = x^2, hvor får du det fra?:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. januar 2009 af Danielras (Slettet)

For x = 1

1 = 1^2

Er sandt, enig?


Svar #9
29. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

Jame, altså jo jeg er enig, det er rigtig nok...

men da jeg regnede det ud, så fik: a

ax2-ax=0 ( selve stykket)

*(1)2- a*(1)= 0

1a-1a= 0

 så det bliver jo 0=0,

kan virkelig ikke hvor fejlen er.


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Der er ingen fejl. Fordi ligningen er sand for ethvert a, når du bare frem til et udtryk som altid er sandt.

a-a = 0

Kan jo også omskrives til:

a = a

Hvilket naturligvis altid er sandt.


Svar #11
29. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

men jeg har jo ikke fundet ud af hvad a er

men ligningen er løst: altså det giver : a-a= 0


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Ja, ligningen gør jo ikke sådan at der pludelig står:

a = alle tal

Dette er dog præcis det samme som:

a = a


Svar #13
29. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

Så det vil mene, hvis 0=0 er det samme som a=a, og det vil betyde af a= kan være alle atal.


Brugbart svar (0)

Svar #14
29. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Der er ingen grund til at lede den frem til 0=0 da dette jo blot er et tilfælde af a = a.

Når du er nået frem til a=a, skriver du blot at dette medfører at ligningen er opfyldt for ethvert a.


Svar #15
29. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

okay tak, mange tak. du har fandme æret til stor hjælp, mange tak:)

en sidste ting: 536x2-851=917x.. så skal jeg flytte det, så det bliver:

536x2-917x-851= 0, ikke:)


Brugbart svar (0)

Svar #16
29. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Jep


Svar #17
29. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

Danielras , endnu 1 gang, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #18
29. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Det var så lidt.


Svar #19
29. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

damn it, nu har jeg fået et problem igen og igen....

jeg har fundet hvad x'erne er , men når jeg prøver at sætte dem ind i ligningen, så giver det ikke 0

jeg har prøvet det 4-5 gange og alligvel får jeg samme resultat


Svar #20
29. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

og jeg snakker om: 536x2-917x-851= 0
:)


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.