Matematik

geometrisk fortolkning?

31. januar 2009 af mmaarriiaagg (Slettet)

Jeg har en værdi for et integral, og skal give en geomtrisk fortolkning.. hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Det kommer helt an på, hvad det er for et integral.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Den geometriske fortilkning lyder på, at et integral er et areal, når man tager hensyn til fortegn


Svar #3
31. januar 2009 af mmaarriiaagg (Slettet)

∫0 (nederst) 2 (øverst) (4x-x^2 )dx,

denne giver 16/3.

Hvordan laver jeg en geometrisk fortolkning af denne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

som arealet under den kurve, der fremkommer, når du tegner funktionen op (fra x=9 til x=2), se tegningen, der er vedhæftet

Vedhæftet fil:math3.doc

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

der skulle stå fra x=0, hvilket også fremgår af tegningen


Svar #6
31. januar 2009 af mmaarriiaagg (Slettet)

Kan du ikke tegne tegningen sådan jeg kan se hele parablen?

Ved ikke hvordan jeg skal lave den.


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Tegn det op, som du ser det, tegn en lodret streg ned på x-aksen fra y=2 og skraver så området fra 0 til 2, eller eventuelt farvelæg det, så forstår du det bedre. Der er ingen grund til at tegne det hele op.


Svar #8
31. januar 2009 af mmaarriiaagg (Slettet)

dvs. den tegning du har lavet er fin nok?


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja den er god nok, har du tegnet det jeg sagde? Så kan du sagtens se det, og du kan tilmed skønne arealet ved at lave et passende kvadrat - prøv dig frem.


Svar #10
31. januar 2009 af mmaarriiaagg (Slettet)

Jeg kan ikke se hvordan jeg skal tegne det!

Og kan slet ikke se hvordan jeg skal give en geometrisk fortolkning..   s:


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ligesom du regner et rektangels kvadrat ud. 1. aksen ganget med 2. aksen, jeg kan ikke forklare det bedre.


Skriv et svar til: geometrisk fortolkning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.