Matematik

Eksponentielt voksende funktion m.m

01. februar 2009 af Jeebuuus (Slettet)

Hey, jeg har nogle opgaver foran mig jeg er lidt i tvivl om, det drejer sig om følgende:

Om en eksponentielt voksende funktion f(x) = b*a^x oplyses, at f(2) = 3 og f(5) = 24

bestem tallene a og b

--

En størrelse y vokser med 3% om året. bestem vækstfaktoren a

--

Løs ligningen 3*1,5^x = 12. Bestem fordoblingskonstanten for funktionen f(x) = 3*1,5^x

- På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

1)  f(5) = b*a5 = 24, f(2) = b*a2 = 3. f(5)/f(2) = a3 = 8  osv

2) årlig væksfaktor = 1 + årlig vækstrate   (hvis væksten er 5%, så er vækstraten 0,5)

3) f(x) = b*ax; Fordoblingskonstanten T2 = log(2)/log(a)


Svar #2
01. februar 2009 af Jeebuuus (Slettet)

Tak for hjælpen richterklanen, der er dog et (delt) spørgsmål mere jeg søger hjælp til:

Holdbarheden af en bestemt fødevare aftager eksponentielt med temperaturen i fryseren. Det oplyses, at holdbarheden af fødevaren er 500 døgn, hvis temperaturen i fryseren er -30 C, og at en temperatur i fryseren på -10 C giver en holdbarhed på 50 døgn.

a) Bestem holdbarheden af fødevaren i en fryser, der er indstillet på -15 C, og bestem holdbarheden, hvis temperaturen i fryseren er 0 C.

b) Bestem den temperatur, der skal være i fryseren, hvis fødevarens holdbarhed skal være 150 døgn.

- På forhånd tak.

Joey


Skriv et svar til: Eksponentielt voksende funktion m.m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.