Matematik

Bevis for dobbeltlogaritmiske koordinatsystem

01. februar 2009 af mizz_proud (Slettet)

Hvordan skal man bevise at grafen er en ret linje i et dobbeltlogaritmiske koordinatsystem ⇔ y=b·xa ?

Det haster :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2009 af Dynin (Slettet)

y=b*xa ⇔ log(y)=log(b)+a*log(x) ikk :-)


Svar #2
01. februar 2009 af mizz_proud (Slettet)

Jeg mangler tekst til :S Ellers flipper min lære ud!...

Og ska der virkelig ik mere til? :O


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2009 af dnadan (Slettet)

y=b*xa

Logaritmen tages på begge sider:

log(y)=log(b*xa)=log(b)+log(xa)=log(x)*a+log(b)

Sammenlign denne med ligningen for en retlinje, og kommenter!

- Og nej, der skal ikke mere til :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Prøv at søge i forumet :-) Er sikker på at der er nogen der har forklaret det :-)

Min forklaring: Når du afbilder log(x) mod log(y) af en funktion af typen y=b*xa får du en lineær funktion (ret linie) med hældning a og skæring med y aksen i log(b) for log(x)=0 [obs dvs. i x=1]


Svar #5
01. februar 2009 af mizz_proud (Slettet)

Tusind tak! ;-)


Skriv et svar til: Bevis for dobbeltlogaritmiske koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.