Matematik

Hjælp til ligning

02. februar 2009 af zniper911 (Slettet)

Hej jeg kan ikke komme videre med denne ligning 

-3x2 + 6x – 1,7 = 0


-3x2 + 6x = 1,7


????

Tak for hjælpen..


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2009 af Christa.Aagaard (Slettet)

Hej :)
Jeg ville udregne på flg. måde..

-3x2 + 6x - 1,7 = 0 (dette er en andengrads ligning, så den er rigtig nok som den står opstillet her)

a= -3, b=6, c= -1,7

Du vil nu udregne diskriminanten (d), ved hjælp af:

d= b2 - 4ac

hvis d er mindre end 0, er der ingen løsning

hvis d = 0, er der én løsning ( udregnes: x = -b / 2a)

hvis d er større end 0, er der to løsninger ( udregnes: x =  -b+ √d / 2a, og x =  -b- √d / 2a)

HUSK altid at få fortegnene rigtig, da det ellers kan give ret store problemer!

Se om du kan nu :)

- Christa..


Svar #2
02. februar 2009 af zniper911 (Slettet)

 Tak for hjælpen Christa


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.