Matematik

Løs ligning grafisk

03. februar 2009 af siimba (Slettet)

Hej,

Jeg har lidt problemer med en matematikopgave som jeg håber nogle kan hjælpe mig med:

Jeg har en graf afbildet og skal udfra denne grafisk løse ligningen f'(x) = 0 og begrunde svaret.

Men hvordan er det liiiige jeg løser sådan en grafisk? :)

Jeg har vedhæftet filen med opgaven i (det er opg. 1.023) hvis dette gør det lettere at hjælpe når i selv kan se opgaven...


Håber der er en der kan hjælpe mig...


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2009 af Exupery (Slettet)

f'(x)=0 når tangenten til punktet x har en hældningskoefficiet på 0. Det har den i ekstremaerne, hvorfor f'(x)=0 når x=1 i din opgave.


Svar #2
03. februar 2009 af siimba (Slettet)

Åh ja, nu kan jeg da godt se logikken i det...

Tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Løs ligning grafisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.