Matematik

differentiering

03. februar 2009 af S0me0ne (Slettet)

Hejsa.

Jeg skal differentier følgende:

O(x) = 6 + 0.4*x - 0 - 3* sqrt((x)^(2) - 144)

(sqrt er kvadratroden af, hvis nogen skulle være i tvivl ;) )

Og Ja, jeg har kigget på de forskellige differentiering formler osv, men sidder fast :)
 

Mvh. Mark


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2009 af peter lind

Det er formodentlig differebntieringen af kvadraroden, der volder problemer. Brug differentiation af sammensat funktion. u=x2-144


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2009 af mathon

benyt
(√(x2-144))'
= 1/(2*√(x2-144))*(x2-144)' = 1/(2*√(x2-144))*(2x) = x/√(x2-144)


Skriv et svar til: differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.