Matematik

Bestemmelse af ligning for tangent

04. februar 2009 af S0me0ne (Slettet)

Hej

Jeg har følgende opgave:

En funktion f er givet ved

f(x)=x^3+2*ln(x)

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1, f(1))

Jeg har så indtil videre lavet i programmet (Ti Interactive)


f(x) := (x)^(3) + 2*ln(x)

fm(x) := ¶(((f(x))),x)

fm(x) = 3*(x)^(2) + (2)/(x)

Og nu er jeg så gået lidt istå, hvad det så er man gør :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Det ser ikke ud til at kunne kopieres ind korrekt.

Hvad er din fremgangsmåde?


Svar #2
04. februar 2009 af S0me0ne (Slettet)

fm(x) := ¶(((f(x))),x)

Betyder at jeg differencierer

f(x) := (x)^(3) + 2*ln(x)

, og derefter får fm(x) = 3*(x)^(2) + (2)/(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Den kunne du da også godt tage i hovedet. ;)

Hvad vil du så gøre herefter?


Svar #4
04. februar 2009 af S0me0ne (Slettet)

Det er så det jeg spørger efter ;P

(Men ja, nu havde jeg jo dette smarte program, som vi bruger :D)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Du lærer mere af at bruge hovedet. =)

Anyway, hvad betyder f'(x)? Hvad er den geometriske fortolkning?


Svar #6
04. februar 2009 af S0me0ne (Slettet)

Man beregner dens hældningsfunktion? :P


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Bestemt. Og hvad kendetegner en tangent i et punkt?


Svar #8
05. februar 2009 af S0me0ne (Slettet)

Fortæl :P


Skriv et svar til: Bestemmelse af ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.