Matematik

Differentialligning! skal aflevere imorgen :s

05. februar 2009 af johnbobsen1 (Slettet)

Håber der er nogen der vil hjælpe mig lidt her, er fuldstændig blank :S

Opgaven lyder:

Du skal bevise, at differentialligningen har den fuldstændige løsning, hvor c er en konstant

y'=k·y      

den fuldstændige løsning er      y=c·ekx


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

y=cekx, y'=ckekx, der indsat giver ckekx=k*y=k*cekx


Brugbart svar (2)

Svar #2
05. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Lidt hurtigt ...

y'=ky ⇒ dy/dx=ky ⇒ dy/y=kdx ⇒ ∫dy/y=∫kdx ⇒ ln(y)=kx+C ⇒ y=ekx+C=eCekx=cekx med c:=eC


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#2 Hvor kommer dine firkanter fra Dynin?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2009 af Dynin (Slettet)

#3 firkanter? ... har brugt => fra symbollisten ... ser fint ud her


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

OK, så må det være mit program, der laver om på det


Skriv et svar til: Differentialligning! skal aflevere imorgen :s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.