Matematik

Hjælp til en firkant

05. februar 2009 af mathi4293 (Slettet)

Jeg har en firkant med vinklerne A,B,D,E jeg kender A og E de er 90 grader. og så kender jeg siden BD den er 10, nu skal jeg så finde AB, men ved ikke hvordan jeg skal gøre, må ikke bruge hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2009 af NejTilSvampe

 har du ikke en tegning?


Svar #2
05. februar 2009 af mathi4293 (Slettet)

jo her:)

Vedhæftet fil:til jakob.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Du kan ikke beregne de ukendte stykker i en firkant, hvori du kun kender tre stykker. Du skal kende mindst fem stykker, og mindst to af disse skal være sider.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2009 af Isomorphician

Find arealet af trekanten, og se om du ikke kan komme videre derfra.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Beregn først |BD| vha. Pythagores. Sæt x =|AB|.

Femkantens areal

= arealet af en retvinklet trekant med kateterne 6 og 8+ arealet af et rektangel med siderne 10 og x

= 94


Skriv et svar til: Hjælp til en firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.