Matematik

Homogen lineær differentialligning

07. februar 2009 af gorilla (Slettet)

Hej,

Nedenfor har jeg beskrevet min problemstilling.

- Opstil en homogen differential ligning af 3. orden med konstante koefficienter med løsningen
y(t)= C1*e2t + C2*t*e2t * C3*t2*e2*t    C1,C2, C3 tilhører R.

- Jeg ved at jeg skal starte med at finde mine rødder og det er egentlig også der at problemet opstår. Kan det passe at mine rødder er:

                      r1= 2 ( y(t)= e2t )

                      r2= 2 ( y(t)= e2t )

                      r3= 2 ( y(t)= e2t ) Det er denne jeg er i tvivl om eftersom jeg har t2


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal vel kende konstanterne? Hvis du har en trippelrod,  λ1=λ2=λ3 i den karakteristike ligning λ3+c1λ2+c2λ+c4=0, så er der 3 lineært uafhængige løsninger, nemlig y1, t*y1 og t2y1 Hvis der er 3 forskellige rødder. Så kan der være en dobbeltrod og tre forskellige rødder λ12 og λ3. Prøv at se om ikke e2t er en løsning. Jeg vil gætte på at den homogene 3. ordens differentialligning får formen:

y'''+c1y''+c2y'+c3y=0 er den søgte differentialligning, men du kan jo kun løse den, hvis u kender konstanterne.


Skriv et svar til: Homogen lineær differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.