Matematik

som en ligning???

08. februar 2009 af atm-girl (Slettet)

hej!

der er en opgave som jeg har siddet med længe og kan stadig ik finde et logisk svar. Opgaven  lyder således.

Hvis Brian giver Claus 150 kr. har de lige mange penge. Hvis Claus giver 200 kr. har Brian dobbelt så mange penge som Claus.

Hvor mange penge har de hver især?

jeg tvivler på om jeg skal lave en ligning, men hvordan??

hilsen

ATM


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Start med, at Brian har x kroner og Claus har y kroner.. Bagefter så har Brian x-150 kr. og Claus har y+150kr. Summen af x og y er satdig den samme. Fortsæt nu selv.


Svar #2
08. februar 2009 af atm-girl (Slettet)

ja og det kommer til at se sådan ud:  x-150= y+150 <-- ( hvor brian giver claus 150, så de har lige penge) 

y-200=2x*(y-200) <-- (hvor claus giver brian 200, og brian har dobbelt så mange penge)

men så har jeg vel 2 ubekendte???


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du har udtrykt dig forkert, ligningerne kommer til at se sådan ud:

1) x-150 = y+200

2) x-200=2*y, hvilket giver beløbene 400 kr. og 100 kr., så det er i begge tilfælde Claus, der skal op med læderet.


Svar #4
08. februar 2009 af atm-girl (Slettet)

jeg forstår ikk hvorfor du siger y+200??? endten er det vel x + 200, eller y-200???


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Har du selv løset ligningerne? Ellers gør det først


Svar #6
09. februar 2009 af atm-girl (Slettet)

nej d har jeg ik, men det venter jeg med.. for det første er 400 kr. og 100 kr. som du siger ik rigtig, for hvis claus har 100, kan han vel ik give 200 kr.???


Skriv et svar til: som en ligning???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.