Matematik

Udregning af Ligning med 2 ubekendte

08. februar 2009 af Herlmer85 (Slettet)

Jeg er gået helt i stå her. Har lavet en masse ligninger med 2 ubekendte men nu kommer jeg til en med en brøk og så gik jeg helt i står.

Er der nogen der kan oplyse mig hvordan fremgangsmåden nu er?

x/y = 5/7 og

5y - 6x = 30

Tak for svarene håber jeg. hilsen jonas


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2009 af Sherwood (Slettet)

x/y = 5/7

5y - 6x = 30

Den nemmeste metode til at løse ligningssystemer i gymnasiet er lige store koefficienters metode, så den vil jeg benytte mig af:

x/y=5/7 <=> 7x=5y <=> 7x-5y=0

5y-6x=30

Vi lægger ligningerne sammen så y'erne forsvinder:

7x-5y+5y-6x=0+30 <=> x=30

Nu kan vi bare indsætte x=30 i en af ligningerne og beregne y:

7*30-5y=0 <=> 210-5y=0 <=> 210=5y <=> y=210/5 <=> y=42


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2009 af peter lind

Gang den første ligning med 7y


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Så er 5y = 7x og 5y - 6x = x


Skriv et svar til: Udregning af Ligning med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.