Fysik

Isolering af Starthastigheden i et skråt kast.

09. februar 2009 af Gman14 (Slettet)

Opgaven går i at man skal sammenligne ymax og xmax som man udregner, men ymax og xmax som man finder ved laboratorie forsøg.

Problemet er at til at udregne stort set alting i et skråt kast skal man bruge Start hastigheden for bolden og elavationen (vinklen den bliver skudt afsted med) og vi kender ikke starthastigheden og har intet reelt grundlag til at regne den ud med da vi ikke har nogen tal hvori luftmodstanden ikke har sænket bolden. Jeg kan kun bruge de mindste tal jeg har, men hvordan isolere man Starthastigheden (=VS) af dette her:

Y=(Sin(40)/cos(40))*(x)-((½g*x^2)/(VS^2*cos^2(40))

y=0,186m

x=0,255m

g=9,82

Har selv prøvet at flytte lidt rundt på den og har fået VS=-1775m/s men jeg tvivler på at det er rigtigt.

Er der nogen der eventuelt ved det?

Formel skrevet i mattype på Word 2003 vedhæftet hvor starthastigheden=v0

Vedhæftet fil: Dok1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du mener vel banekurven y(x)=tan(θ)-(g/(2*(vstartcos(θ))2)*x2 Løses den med hensyn til vstart fås udtrykket på vedhæftede fil.

Vedhæftet fil:v,start.doc

Svar #2
19. februar 2009 af Gman14 (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Isolering af Starthastigheden i et skråt kast.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.