Matematik

Bestem stamfunktion

12. februar 2009 af CJN (Slettet)

f(x) = 6x2 + 2x - 5

Bestem den stamfunktion F til f, som opfylder F(0)=1

Hmm...

F(x) = 6*1/3x3+2*1/2x2+5x

Har jeg ret? eller hvor går det galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2009 af mathon

F(x) = 2x3+ x2 + 5x + k
du manglede kun den arbitrære konstant :-)
 


Svar #2
12. februar 2009 af CJN (Slettet)

Mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2009 af Dynin (Slettet)

f(x)=6x2+2x-5 så F(x)=2x3+x2-5x+k .... hvor k bestemmes af betingelsen F(0)=1


Skriv et svar til: Bestem stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.