Matematik

Brug af ti-89

13. februar 2009 af mtho (Slettet)

Hej,

Er der nogen der ved, hvordan man finder differentialkvotienten for x=2 på ti-89, når funktionen hedder:

2x^5-x^-2. Jeg kan finde den afdledede funktion via funtionen d(....,x), og så selv regne differentialkvotienten ud i hånden, når x=2, men på t-84 kan man regne differentialkvotienten ud for en bestemt x-værdi; kan man også det på ti-89 og hvordan?

På forhånd tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2009 af mathon

                                                 d(2x^5-x^-2,x)|x=2


Svar #2
13. februar 2009 af mtho (Slettet)

Tusind tak, det virker!!!

Ved du også, hvordan jeg indstiller ti-89 til at vise decimalbrøker og ikke resultatet som "641/4"?

Håber  du ved det; under alle omstændigheder tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Gå ind i mode, hvor du kan bestemme, om et resultat skal være exact eller approximate.


Svar #4
13. februar 2009 af mtho (Slettet)

Perfekt, tusind tak!


Skriv et svar til: Brug af ti-89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.