Matematik

svær opgave!

13. februar 2009 af Alloo (Slettet)

1 kg vand har ved en temperatur på tοC (hvor 0ο ≤ t ≤ 30ο) et rumfang på

V=999,87-0,06426t+0,0085043t2-0,0000679t3 cm3.

Ved hvilken temp. har vand den største massefylde?

Skal lige siges at opgaven høre under emnet monotoniforhold..


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2009 af mathon

fremgangsmåde som
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=640931

#11


Svar #2
13. februar 2009 af Alloo (Slettet)

jeg finder først den afledede og sææter denne lig 0 og løser derefter mht. x, så jeg får nulpunkterne:

V=999,87-0,06426t+0,0085043t2-0,0000679t3

f'(V)=-0,06426+0,017009t-0,000204t2=0⇔x=3,97 v x=79,41

og hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2009 af mathon

fortegnsvariationen for V '(t) bestemmer monotonien for V(t)

massefylden er størst, hvor V(t) har  minimum


Svar #4
13. februar 2009 af Alloo (Slettet)

#3
 

fortegnsvariationen for V '(t) bestemmer monotonien for V(t)

massefylden er størst, hvor V(t) har  minimum

Det forsår jeg ikke hvordan kan du SE det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2009 af mathon

m = ρ*V          m er konstant

hvorfor ρ og V er omvendt proportionale
dvs.
størst ρ → mindst V


Svar #6
13. februar 2009 af Alloo (Slettet)

i min bog står lign. eksempler under afsnittet optimmering, som vi ikke har gennemgået, jeg må altså melde pas!

hvordan finder jeg min.? Jeg har allerede lavet en monotonilinje..


Skriv et svar til: svær opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.