Matematik

ligning løsning

14. februar 2009 af retnaj (Slettet)

Hey jeg har prøvet at løse denne ligning
7 = (1 / (x-3)) + 5

ifølge TI skal det give 3,5 men jeg får det til 3,8


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2009 af Isomorphician

Vis dine udregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2009 af Orakel1999 (Slettet)

Den giver 3,5.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2009 af Orakel1999 (Slettet)

7(x-3) = 1 + 5(x-3)

7x - 21 = 1 + 5x - 15

2x - 21 = -14

2x = 7

x = 3,5


Svar #4
14. februar 2009 af retnaj (Slettet)

tak jeg havde glemt at smide (x-3) over på denne ene side


Skriv et svar til: ligning løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.