Matematik

arealet af en trekant i 3D

16. februar 2009 af jwan20 (Slettet)

hej. håber der er nogen der kan hjælpe

jeg kan godt finde arealet i 2D

altså T=½Idet(a,b)I

men i 3D kan jeg ikke finder ud af det, jeg har A=(6,4,0) B=(-3,2,12) og O=(0,0,0)

altså jeg ved at Krydsproduktet af to vektorer angiver arealet af det udspændte paralellogram.

T = ½|OAxOB| krydsproduktet

dvs. jeg skal sige OA=(6,4,0) X OB=(-3,2,12) men som resultat får jeg 48 + (-72) + 24= 0

men det giver jo 0.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2009 af ibibib (Slettet)

Du skal krydse "to sider" i trekanten, fx. ABxAC


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2009 af deadalus (Slettet)

Pyramide ?

Du har koordinaterne, udregn længden af siderne dvs. find vektorne og brug phythagoras


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2009 af dnadan (Slettet)

2 sider krydses og det vil give en vektor, ergo må du have lavet en fejl et sted.

Længden af denne vektor svarer til paralellogrammet udspændt af de to oprindelige vektorer.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/155263


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2009 af mathon

kontrolberegning på TI-89:

0,5*norm(crossP([6,4,0],[-3,2,12]))


Skriv et svar til: arealet af en trekant i 3D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.