Fysik

optiske gitter - hvilken enhed?

16. februar 2009 af vumann (Slettet)

hej :D

jeg er i gang med en rapport om det optiske gitter, men problemet er bare at jeg ikke rigtig ved hvilken enhed jeg har fået resultatet i og heller ik ved hvordan jeg evt. ændrer på enheden. min opgave var at skulle beregne d

jeg har

lamda: 589,3 nm

gitter: 100 mm

første orden: d=(n*lamda)/sin(x) <=> d=(1*589,3)/sin(4) <=> d=8447,96

det skaber lidt forviring for d skulle vel være omkring de 100, men det er den ikke. hvad har jeg gjort forkert? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2009 af mathon

du har ikke oplyst θ1

d*sin(θn) = n*λ
hvoraf

sin(θ1) = (n*λ)/d = 1*(589,3 nm)/(0,001 mm) = (589,3*10-6 mm)/(10-3 mm) =
589,3*10-6+3 = 589,3*10-3 = 0,5893

θ1 = sin-1(0,5893) = 36,1°, da 0 < θ1 < 90°

....................

enheder:
1 nm = 10-9 m = 10-6 mm


Skriv et svar til: optiske gitter - hvilken enhed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.