Matematik

Fart

16. februar 2009 af Marten (Slettet)

Hej, har en opgave der lyder like this; beregn, hvor lang tid Julie skal bruge for at cykle til Kolking med en gennemsnitsfart på 20km/t.

Der er 26km.
Hva er formlen til dette ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er afstanden delt med tiden v=S/t <=> t=S/v (26 km) / (20 km/h). Her kan du også se, at enhederne stemmer km/km/h = h


Svar #2
16. februar 2009 af Marten (Slettet)

Oka tak.

Det giver 1,3 og hva er enheden så ?
Det må vel være timer ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

nemlig, h står får hour, som netop oversat er timer på dansk :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det kan du se af det jeg hart skrevet, du regner med enheder på samme måde som med tal og bogstaver, tiden er i timer ja rigtigt, det er altså 1 time plus 3/10 time, i alt 1 time og 18 minutter


Skriv et svar til: Fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.