Matematik

PLEEEEASEEEEEEE :D

17. februar 2009 af Jennemie (Slettet)

Hej, vi har lige et lille problem med denne opgave.

Bestem værdimængden for g(x)=√(2x) - x2, 0 ≤ x ≤ 8

Hvordan differentierer man denne her :) ? Og hvad er værdimængden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2009 af ibibib (Slettet)

(√(2x)) ' = 1/(2√(2x))·2 = 1/√(2x)

Så g '(x) = 1/√(2x) - 2x og dermed er

g '(x) = 0

1/√(2x) - 2x = 0

1/√(2x) = 2x

1 = 2x·√(2x)

1 = (2x)1,5

1 = 2x

1/2 = x


Svar #2
17. februar 2009 af Jennemie (Slettet)

Jamen hvordan regner man værdimængden??


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2009 af sp1r (Slettet)

Det er alle de y-værdi der er med i løsningen. Løsningmængden er de x-værdier der er med.

Hvilke y-værdier kan ikke være en del af løsningen?


Svar #4
17. februar 2009 af Jennemie (Slettet)

Man skal altså bruge differentialregning.


Skriv et svar til: PLEEEEASEEEEEEE :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.