Matematik

Mable 12 - div. spørgsmål

17. februar 2009 af Tæven (Slettet)

Hej

Jeg vil gerne vide om der er nogle "eksperter" herinde i Mable 12?

Jeg har nemlig 3-4 spørgsmål: bl.a. hvordan man finder ligningen til en tangent? Ligesom man gør på en TI-89


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2009 af c_aastrup

Det er jo bare et spørgsmål om at fortælle den hvad den skal. Skriv ligningen ind for tangenten ind, og vupti,

f:=x -> x^2+3*x-1;ff:=D(f);
x0:=3;
t:= x -> ff(x0)*(x-x0)+f(x0);
t(x);
with(plots):
a:=plot(f(x),x=0..5,color=green):
b:=plot(t(x),x=0..5,color=blue):
display(a,b);

Her har du mit forslag, og det virker da i hvert fald.


Svar #2
25. februar 2009 af Tæven (Slettet)

c_aastrup: Tak for svaret. Jeg prøver det lige af, når jeg engang i aften er ved min computer igen.

Og ja, det er nemlig bare at fortælle den hvad den skal, men det er lige hvordan man skal indskrive det. Der er jeg lidt uerfaren med mable - indtil videre.


Skriv et svar til: Mable 12 - div. spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.