Almen studieforberedelse (AT)

Hjælp til AT

18. februar 2009 af lielie (Slettet)

Hej

Jeg skal snart i gang med min AT-syn, og derfor vil jeg høre jeres mening. 

Jeg skriver om pest i bio og his. Men har lidt problemer med at komme i gang med problemformuleringen, eftersom overemnet er, "rejser, udvikling, ny viden"

Hvad kan man undersøge?... Det, jeg har tænkt på, er at undersøge, pestens "rejse", men er det for tynd? eller skal jeg undersøge fx. folkets rejse at hvordan de smittet andre mens de fx. var på handelrejse osv.?

Har du en ide?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2009 af MissEgedal (Slettet)

jeg skriver om samme emne, og i samme fag, og jeg har lidt planer om at skrive noget om konsekvenserne for samfundet osv - for også at få lidt historie ind i det..


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2009 af pernill1005 (Slettet)

Jeg har samme emne. Min historielærer vil have at jeg skal tage udgangspunkt i én bestemt rejse, som forårsagede spredning af pesten. Det er dog svært at finde noget brugbart, men det kan lade sig gøre.


Svar #3
24. februar 2009 af lielie (Slettet)

Det er en glimrende ide. Faktisk i en bog jeg sidder med, skriver forfatteren om nogle rejser for handelsmænd. bogen hedder "Pesten" Europa i katastrofens tegn af Lone Leegaard

En anden bog "Pest over Danmark af Hanne Guldberg og Ingelise Kahl", skriver forfatteren meget godt situationer i danmark med pest og faktisk står i forord at bogen kan benyttes i forbindelse med his og bio i AT. 

til svar#1:
hvordan vil du indrege rejsen i din problemformulering?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2009 af MissEgedal (Slettet)

min titel er pestens rejse gennem europa - og rejsen vil jeg få med, idet den jo bliver "transporteret" med de mange handelsrejsende og pilgrimsfærder osv..

Bruger også bogen "pest over danmark" og synes at det står en hel masse gode ting i den, som er meget relevante i forhold til AT


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2009 af wuuh_89 (Slettet)

Jeg skriver om præcis det samme, har i meget materiale om det med rejsen og spredningen, for synes det er lidt tyndt det jeg har.

Og hvordan lyder jeres problemformulering?

Håber i kan hjælpe mig.


Svar #6
01. marts 2009 af lielie (Slettet)

ja jeg har 5 gode bøger om pesten.

i min problemformulering analyserer jeg en kilde fra Decameron, og i biologi skriver jeg om epidemi, virus, bakterie, hvordan pesten blev stoppet?

Er faktisk færdig med min syn


Skriv et svar til: Hjælp til AT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.