Matematik

Definition af eksponentiel funktion

18. februar 2009 af Frederlk (Slettet)

Hej.

er der nogen der kan uddybe dette i et "let forståeligt sprog"?

En eksponentiel funktion har en forskrift af formen f(x) = b*a(opløftet "x") , hvor a og b er positive reelle tal

(konstanter), og a 1. Funktionen kaldes også en eksponentiel vækst. Tallet a kaldes grundtallet, og

tallet b kaldes begyndelsesværdien . Tallet a r = a -1 kaldes vækstraten.

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja det hele starter med transcendentale funktioner og i særdeles tallet e og den naturlige logaritme, der defineres som et areal nemlig som Ax eller-Ax afhængig af om x er større eller lig en eller om det ligger mellem o og 1. Man bruger et såkaldt squeeze-teorem til at bevise at d/dx(ln(x))=1/x. Det er altså et geometrisk bevis. Det generelle eksponentialudtryk ax er defineret som ex*ln(a) for a positiv og reel. Du kan så danne din funktion f(x), som du skriver. Det hele hviler på definitioner, så du skal nok læse lidt om logaritmer først.


Skriv et svar til: Definition af eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.