Matematik

Bestem monotoniforhold

18. februar 2009 af RolandG (Slettet)

En der kan forklare hvordan denne opgave løses:

f(x) = x^3 + (3/2)x^2 - 6x +5

bestem monotoniforhold

Jeg finder f'(x) = 3x^2 + 3x - 6

men hvad gør man så herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Løser f'(x) = 0 og laver fortegnsvariation.


Svar #2
18. februar 2009 af RolandG (Slettet)

Kan du uddybe eventuelt med facit? og hvad er foregnsvariaton

er helt gone i dette emne


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Fortegnsvariation er hvor du finder fortegnet på den førsteafledede for dermed at sige noget om, hvor din funktion er voksende og hvor den er aftagende.


Svar #4
18. februar 2009 af RolandG (Slettet)

er det jeg så lavede rigtigt?

og hvis jeg sætter x til 0 så giver funktionen 5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Ja, men det kan vi ikke rigtigt bruge til noget. =)


Svar #6
18. februar 2009 af RolandG (Slettet)

men brug skriv opgaven formuleret som hvis du skulle havde afleveret den til din lærer til eksamen.

så skal jeg se om jeg forstår det, så stiller jeg spørgsmål til der i stedet .. så du flink


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Jeg laver af princip ikke andres opgaver. Man får mest ud af at lave og arbejde med det selv. Desuden er det træls at skrive matematik her. :P


Svar #8
18. februar 2009 af RolandG (Slettet)

det ikke en opgave det et eksempel som du skal forklare !


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Jeg prøver, jeg prøver, men du vil stadigvæk få mest ud af selv at arbejde med det. :) Hvis du ikke kender til fortegnsvariation ved jeg ikke, hvordan du skal bestemme monotoniforholdene.


Svar #10
18. februar 2009 af RolandG (Slettet)

har forstået det nu ..

man sætter 0 = funktionen

men hvordan beregner man så værdierne for de tal der giver nulpunkter/nulpunkt

det uden hjælpemidler og 0 = x^3 + (3/2)x^2 - 6x +5

er svær i hovedet , ved mindre man kan klare den med noget smart


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#10; det er den afledede funktion du skal løse lig nul.


Svar #12
18. februar 2009 af RolandG (Slettet)

og hvad er den aflede funktion?


Skriv et svar til: Bestem monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.