Matematik

rettelse

18. februar 2009 af Maddddss (Slettet)

 En virksomhed fremstiller en vare. I en model er omkostningerne O(x) ved fremstilling af
x varer (målt i tusinder) pr. uge givet ved:
O(x) = 0,04x^3-0,5x^2+2,35x+7,5 1 < x 15

Ved produktion af x varer (målt i tusinder) pr. uge kan de producerede varer sælges for
beløbet p(x) , hvor:
p(x) = 8 - 0,4x 1 < x < 15

Fortjenesten F(x) ved produktion af x varer (målt i tusinder) pr. uge er under disse forudsætninger
bestemt ved
F(x) = p(x) * x - O(x) , 1 < x < 15 .
Den møntenhed, som O(x), p(x) og F(x) er målt i, er underordnet i denne forbindelse.

a) Bestem en forskrift for F(x) , og benyt modellen til at bestemme størrelsen af den
produktion pr. uge, som giver størst fortjeneste.


Kan det passe at resultatet bliver 7, 74548

Tak :D


Skriv et svar til: rettelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.