Matematik

Udregning af skæring på x-akse

18. februar 2009 af chaldem (Slettet)

Udfra følgende opgave:

tegn en linje igennem punktet p(0,3) og med hældning 2.

Find ligningen til linjen og find punktet x

har jeg nu fundet frem til at y=2x+3

hvordan regner jeg så x punktet ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af ibibib (Slettet)

Du har regnet alt rigtigt...

Men du mangler at skrive de sidste oplysninger til det sidste spørgsmål.


Svar #2
18. februar 2009 af chaldem (Slettet)

ok, det der akkurat står i opgavebeskrivelsen er:

Draw a line through the point p(0,3) and with gradient 2.

Find the equation of the line and find the x-intercept.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2009 af ibibib (Slettet)

Det spørges til skæringspunktet med x-aksen. Sæt y=0.


Svar #4
18. februar 2009 af chaldem (Slettet)

er 'x-intercept' ikke der hvor linjen skærer x-aksen? (som er -1.5, når jeg tracer i mit grafprogram) men hvordan udregner jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2009 af allan_sim

#4.

Som der nævnes i #3 sætter du y=0, dvs. du skal løse ligningen 2x+3=0.


Svar #6
19. februar 2009 af chaldem (Slettet)

ok tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2009 af mathon

...evt
kan y = 2x+3
omskrives
til akseskæringsformlen

x/(-1,5)  +  y/3 = 1

som for y = 0
giver
x/(-1,5) = 1
hvoraf tæller = nævner for en brøk med værdien 1
 


Skriv et svar til: Udregning af skæring på x-akse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.