Matematik

HJÆLP-2 SMÅ OPG.

19. februar 2009 af Googles (Slettet)

hej er der nogen som kan fortælle mig hvad er tværvektoren for: a=(2,3) b=(-5, 4) c=(1,-2)

tværvektor (er en lille hat oven på dem) a+b og for a-c
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2009 af Darwin (Slettet)

#0. Hej.

At finde tværvektoren til en given vektor u = (a,b) i R2 er ellers ligetil. Tværvektoren til u, som vi benævner û, er per definition: û = (-b,a). Dvs. vektorkoordinaterne ombyttes og den øverste koordinat multipliceres herefter med -1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

tværvektoren er den oprindelige vektor drejet 90 grader. Den vil derfor være ortogonal med den oprindelige vektor og deres prikprodukt vil derfor være nul.  (a,b)*(-b,a) = 0. Bruger det selv som huskeregel


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. februar 2009 af mathon

hvis du skriver vektorens koordinater over hinanden
kan du bruge nedenstående regel
for tværvektoren

ned op minus top


Skriv et svar til: HJÆLP-2 SMÅ OPG.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.