Matematik

bestem

21. februar 2009 af EMJ (Slettet)

Hej. Jeg sidder med nogle opgaver her der driller, håber du kan hjælpe. :)

Bestem en forskrift for den lineære funktion f, hvis graf går gennem punkterne (2,10) og (-3,0) og løs ligningen f(x)=3.

En kasse med kvardratisk bund har rumfang 125.

Angiv arealet af kassens samlede overflade som en funktion af sidelængden x i den kvardratiske bund.

Grafen for f(x) = x3 - 9x afgrænser sammen med x-aksen i anden kvardrant en punktmængde, som har et areal.

Bestem arealet af denne punktmængde?

På forhånd mange tak .
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2009 af Biochem (Slettet)

Har du selv et bud?


Svar #2
21. februar 2009 af EMJ (Slettet)

nej, jeg kan ikke rigtig finde ud af dem


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2009 af lalablabla (Slettet)

En lineær funktion er på formen f(x)=a*x+b. Indsæt de to punkter (2,10) og (-3,0) i formen:

10=a*2+b og 0=a*(-3)+b=-3*a+b

Af den sidste ligning fås at: 0=-3*a+b  >> 3a=b, indsæt 3*a på b's plads i den første ligning:

10=2*a+b=2*a+3*a=5*a >>> a=10/5=2, indsæt a's værdi i udtrykket for b:

b=3*a=3*2=6, nu har du både a og b og kan indsætte dem i din formel for f:

f(x)=2*x+6.

Den næste opgave:

f(x)=3 >> 2*x+6=3 >>2*x=3-6=-3 >>x = -3/2 = -1,5, så løsningen er: x = -1,5

...så har jeg ikke mere tid.


Skriv et svar til: bestem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.