Matematik

Bestem stamfunktion

21. februar 2009 af CJN (Slettet)

Funktion:  f(x) = 2/x + 3 ,    x>0

Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet (1,1) ?

Hjælp..

F(x) = 2*ln(x) + 3x + k

F(1) = 2*ln(1) +3 *1 + k = 1

F(1) = 2*ln(1) +3 *1 - 1 = k

k=-2

F(1) = 2*ln(1) +3 *1 + (-2) = 1

Er det sådan eller? Hjælp..?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2009 af ibibib (Slettet)

Korrekt, så svaret er F(x) = 2·ln(x) + 3x - 2


Svar #2
21. februar 2009 af CJN (Slettet)

Okay tusind tak! :-)


Skriv et svar til: Bestem stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.