Matematik

Irrationelle funktioner

23. februar 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Jeg skal isolere ln-størrelsen og derefter anvende e-funktionen, men er i tvivl..

ln (x^2 - 3) = 0

Nogen hjælpere ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2009 af Danielras (Slettet)

ln-størrelsen er isoleret, så du skal bare benytte e-funktionen nu.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2009 af Sherwood (Slettet)

Tag e^() på begge sider, da forsvinder ln. Du får så e^0 på højresiden, og du ved, at noget i nulte altid giver 1. Regn så videre.


Svar #3
23. februar 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

ln (x^2 - 3) = 0

e ^ln (x^2 - 3) = e^0

x - 3 = e^0

x = e^0 + 3 ≈ 4
 

Korrekt ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Hvor bliver ^2 af?

ln(x^2 - 3) = 0

x^2 - 3 = 1

x^2 = 4

x = +-sqrt(4) = +-2


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Og iøvrigt er der ikke noget ca. slinger her :)

e^0 = 1


Svar #6
23. februar 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Nej jeg glemte noget i anden .. Dette måske ??

ln (x^2 - 3) = 0

e^ln (x^2 - 3) = e^0

x^2 - 3 = e^0

x = e^0 + 3 / 2 ≈ 2
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

... faktisk er a0=1, hvor a € R og C


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. februar 2009 af Sherwood (Slettet)

#6 Du regnede rigtigt i #3, men du glemte ^2 samt at e^0=1.

Men i #6 regner du ligesom de blinde slås med sne.


Svar #9
23. februar 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Hmm hehe ja .. er det her så lidt tættere på målet ..


ln (x^2 - 3) = 0

e^ln (x^2 - 3) = e^0

x^2 - 3 = 1

x^2 = 4

x = - 2
 

Vil i ikke genre rette i dette eksempel, så jeg får den rigtig opstilling


 


Brugbart svar (1)

Svar #10
23. februar 2009 af Sherwood (Slettet)

ln (x^2 - 3) = 0

e^(ln (x^2 - 3)) = e^0

x^2 - 3 = 1

Hertil er det rigtigt. Nu skal du lægge 3 til på begge sider:

x^2=4

og herefter tage kvadratroden på begge sider:

x=+-√4=+-2

Daniel har skrevet en løsning i #4.


Svar #11
23. februar 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Tak nu har jeg den :)


Svar #12
23. februar 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Er i her endnu ?? Er denne i orden ?

√(x - 1) = 2

(√(x - 1))^2 = 2^2

x - 1 = 4

x = 5
 


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Jep det er korrekt.


Svar #14
23. februar 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Tak, hvad med den næste ??

2 √(3x - 1) = 6

√(3x - 1) = 2,45

(√(3x - 1))2 = 2,45^2

3x - 1 = 6

3x = 7

x = 0,4286
 


Brugbart svar (1)

Svar #15
23. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Går galt allerede i anden linie. Du skal dele med 2 på begge sider og 6/2 = 3.


Svar #16
23. februar 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

2 √(3x - 1) = 6

√(3x - 1) = 3

(√(3x - 1))2 = 3^2

3x - 1 = 9

3x = 10

x = 0,3
 


Brugbart svar (1)

Svar #17
23. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Går galt til allersidst. Du deler 3 med 10 istedet for at dele 10 med 3.


Svar #18
23. februar 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Så 3,3 er resultatet ? I skal virkelig have ros for at sidde her og hjælpe .. Der er så lige en her jeg ikke ved hvad jeg skal gøre med til sidst (hvis det første er rigtigt?)

3 * √(2 - x) = 6

√(2 - x) = 2

(√(2 - x))^2 = 2^2

2 - x = 4

- x = 2

???
 


Brugbart svar (0)

Svar #19
23. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Resultatet er (10/3). 3,3 er en afrunding.

Gang med -1 på begge sider.


Svar #20
23. februar 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Så: ?

2 √(3x - 1) = 6

√(3x - 1) = 3

(√(3x - 1))^2 = 3^2

3x - 1 = 9

3x = 10

x = 10/3 ≈ 3,3
 


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.