Kemi

Den aktuelle koncentration

23. februar 2009 af Ditte_92 (Slettet)

Hej jeg har her en opg. om aktuelle koncentration

er der nogle der kan hjælpe med at løse den ? kan ikke finde ud af det ?

 hvad er Ba2+ og Cl- i 0,15M BaCl2?

Jeg ved at jeg skal bruge den der formel [A]=n[A] /  Vopl. Men ved bare ikke hvad jeg skal sætte ind i hvad.. håber der er nogen der vil hjælpe :)


Svar #1
23. februar 2009 af Ditte_92 (Slettet)

Er der ikke nogen der vil hjælpe mig ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2009 af roban (Slettet)

Det er let.

Formelle koncentration = 0,15 M = [BaCl2]

Aktuel Koncentration = 0,15 M = [Ba^2+]

Aktuel Koncentration = 2 x 0,15 M =0,30= [cl-]


Svar #3
23. februar 2009 af Ditte_92 (Slettet)

ja det er det faktisk har lige lavet den selv og fik samme resultat , men tak alligevel :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2010 af skoleer (Slettet)

 Hvorfor er  2 x 0,15 M =0,30= [cl-] ? Er det ikke ligemed Ba^2+ ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2013 af mcbuen (Slettet)

Skoleer lad mig give dig et godt råd, hvis du gerne vil have det. Du burde nok læse opgaven mere nøjagtigt, for når du bliver spurgt om dette ´Hvad er (Ba2+) og (Cl-) i 0,15M BaCl2?´så er man nødt til at finde den aktuelle koncentration for (Ba2+) og (Cl-), derved er det meget relevant for at forstå opgaven, da det jo handler om at finde ud af hvor meget stof, der befinder sig opløst i f.eks en væske, når BaCl2 bliver opløst med f.eks. 0,15 M, hvorved de stoffer der kommer ud af det ved en reaktion, når man opløser BaCl2 med 0,15 M er nogle ioner som i denne her sammenhæng hedder (Ba2+) og (Cl-) der hver for sig har en anden mængde af stof end det kemisk reaktionære stof BaCl2.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2013 af mcbuen (Slettet)

Men en lille rettelse til Roban, så er den Aktuelle Koncentration for (Ba^2+)= -0,15M.

Og den Aktuelle Koncentration for (Cl-)= 2*-0,15M= -0,30M. 


Skriv et svar til: Den aktuelle koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.